Workshops: 3 x HUBERTUS

De eerste is de flamboyante edelman met het stralende hert. Hij werd kluizenaar, nadien bisschop en nam het op voor kwetsbaren en armen. Zou het kunnen dat de  14de-eeuwse heilige reïncarneerde  in Hubert Lanssiers (+ 2006) ?  De Belgische aalmoezenier begeleidde honderden onterecht veroordeelden in Lima, Peru en hij bracht hen ook kunst en expressie bij. Als derde in de rij verschijnt een Duitse gedetineerde die te Leuven in het jaar 2000 de gevangenis verlaat na een lange straf. Doorheen een portret getuigt Hubert hoe hij een kwart eeuw opsluiting overleefde dank zij een innerlijke schat, zijn verbeelding.

Sinds mensenheugenis zijn in velerlei culturen edel- en damherten een symbool van duurzame verandering.

In een reeks workshops zullen de deelnemers het hert van Hubertus in de verbeelding oproepen. Daarbij bezigen ze echte en namaak geweien, tekenen magische medaillons en experimenteren met oer geluiden.

4 februari 2022  starten deze workshops van het project 3 x Hubertus met forensische doelgroep in Zorggroep Sint-Kamillus Bierbeek.

Affiche

Secured By miniOrange