Project V: Top Hats

In het voorjaar 2017 startte Art Without Bars het project TOP HATS (hoge hoeden), een project speciaal voor justitiabelen. Dit zijn medeburgers die nog met het gerecht in contact zijn en buiten de gevangenis verblijven. Zo organiseerde zij in 2017-18 op dinsdag kunstateliers voor een groep deelnemers, zogen. Top Hats (hoge hoeden), die om de 6 maand wisselden.

De resultaten van dit tweejarig project voor sociaalherstellenden waren te zien tijdens expo’s en in de vorm van korte voorstellingen van schaduwtheater op twee opendeurdagen. De verfilmde versie (uittreksel hieronder) is in 2018-19 gerealiseerd en gemonteerd en gaat samen met een boek Spelen met Schaduw en licht, een handleiding voor schaduwtheater (zie menu:Publicaties).

TOP HATS is een participatief project dat onder meer lichaamsexpressie, beeldende kunst en slam poetry omvat. De ateliers die plaatsvonden waren in handen van gerenommeerde Belgische artiesten (de Maan Mechelen, Lemmens Instituut Leuven, Julie Michaud, Sofie Verbrugghen, et alii ). Art Without Bars verwelkomt met genoegen stagiairs daar zij ook vormingen plant ‘train the trainer’ voor personen die met schaduwkunst willen werken tijdens creatieve sessies met sociaal kwestbare personen.

 

De folder van Top Hats kun je hier downloaden.

Spelen met schaduw en licht

Klik hier om naar de pagina met de volledige film te gaan.

Klik hier voor het programma vorming top hats reeks a en reeks b

Secured By miniOrange