Project V: Top Hats

In het voorjaar 2017 start Art Without Bars het project TOP HATS (hoge hoeden), een project speciaal voor justitiabelen. Dit zijn medeburgers die nog met het gerecht in contact zijn en buiten de gevangenis verblijven. Zo organiseert de vzw elke dinsdag kunstateliers voor een groep deelnemers, Top Hats, die om de 6 maand wisselen. 

De eindmeet van dit driejarig project voor sociaalherstellenden wordt een voorstelling van schaduwtheater. De verfilmde versie zal een breed publiek bereiken dankzij een promotie campagne die de Top Hats zelf op touw zetten. Elke groep streeft naar een toonmoment. Zo was er op 23 juni 2017 een opendeurdag rond the making of op het programma. 

TOP HATS wordt een participatief project dat onder meer lichaamsexpressie, beeldende kunst en slam poetry omvat. De ateliers zijn in handen van gerenommeerde Belgische artiesten (de Maan Mechelen, Lemmens Instituut Leuven, Julie Michaud, Sofie Verbrugghen, et al. ). Stagiairs van het Lemmens Instituut stonden tijdens voor de eerste cyclus voor het luik muziek. Er wordt samengewerkt met het Justitiehuis Leuven en het departement Criminologie KU Leuven.

Affiche Top HatsDe folder van Top Hats kun je hier downloaden.