Actualiteitscafé ‘Hoe kunst heelt achter tralies’

Kennismaking met ‘Art Without Bars’, vzw ervaren in kunstbeoefening in het penitentiaire werkveld (sinds 2000) – presentatie door Agnès en Jean-Pierre Rammant

Affiche

Datum: maandag 2 mei 2022 20u
Locatie: het Wereldcafé, Helleputteplein 2 te Leuven

Organisatie: Filosofenfontein in samenwerking met Wereldcafé Inschrijvingen: www.filosofenfontein.be
Toegang: 5€ (bij inschrijving vooraf per overschrijving)
Reserveer eventueel ook online een maaltijd vooraf (om 19u: 16€ ter plaatse te betalen)

Wat is het actualiteitscafé van Filosofenfontein ?

Filosofenfontein is een geëngageerde gemeenschap rond het Dominicanenklooster te Heverlee. Met het actualiteitscafé willen we met andere zinzoekers in dialoog gaan over actuele maatschappelijke kwesties. Elke activiteit combineert degelijke achtergrondinformatie, debat, zingeving en de kans om als ‘wakkere burger’ haalbare stappen te zetten die bijdragen aan concrete oplossingen.

Hoe kunst heelt achter tralies

Filosofenfontein heeft een zwak voor mensen in detentie. Het koor zingt met Kerstmis in Leuven Centraal en met Pasen in het UPC Sint-Kamillus Bierbeek. Nadien wordt er bijgepraat bij een kop koffie. Sommige Fifo-ers engageren zich om een gedetineerde regelmatig te bezoeken.

Agnès en Jean-Pierre zijn actief in ‘Art Without Bars’, een vzw die zich toelegt op kunstbeoefening door gedetineerden en forensische patiënten. Tijdens dit actualiteitscafé krijgen we verhalen en videofragmenten die ons achter de tralies meevoeren; ook ontdekken we de Belgische inspirator Padre Lanssiers. In mensonwaardige gevangenissen van Peru herstelde hij terroristische leiders en bevrijdde hij honderden onschuldigen uit de handen van de justitie. Het wachtwoord voor een duurzaam persoonlijk herstel? Creativiteit.

Secured By miniOrange